vineri, 17 aprilie 2020

Iubirea de moșie e zid

    Sunt cel mai bogat om. Opulența ademenitoare  îmi curge prin vene, îmi este implantată în ADN de când mă țin minte.
   Știu că pare ridicolă această sinceritate a mea, dar atunci când mi-a fost dat să plec de acasă, am rezistat doar luând cu mine, la pachet, dragostea celor care m-au petrecut, sperând că dorința de ducă este un moft precipitat de criza  vârstei, o prioritate de moment și nicidecum renunțarea la sublimul de acasă.
   Mi-e drag locul de unde-mi trag visurile, așa cum  dragi îmi sunt oamenii pe care i-am cunoscut datorită lui. Îi iubesc cu toată veșnicia lor, cu tot cu horn și vetre pline de prichindei gălăgioși. Le iubesc horele jucate în Duminica Mare și mă-n fioară pornirile de vârtej în care-și duc viața.
    Sunt omul ce poartă în buzunarul de la cămașă, fărâmi din moșia pe care o invocă adesea în vis ca pe o rugăciune, implorând divinitatea să o scoată din bezna cavoului în care i-a fost ferecat cuvântul, dar nu și demnitatea. I-a subminat puterea de avânt, dar nu i-a luat respectul de sine. E unicul bun ce i-a rămas nebadjocorit atunci când hoardele de la hotare au căzut neputincioase. 
    Aceasta este fața adevărată a belşugului meu, de aceea, neîncetat mă voi ruga cerului să-mi țină fidelă iubirea de moşia bunilor mei, a mea şi a copiilor mei, în vecii vecilor.

2 comentarii:

Ziua în care n-am mai plâns

               imagine: pinterest      Era 4 dimineața, zi de sâmbătă când a urcat în microbusul ce avea s-o ducă pentru prima d...