luni, 20 aprilie 2020

Un simplu călător

    Toate trec sub anonimatul unor vremuri ciudate, nerostite, netăgăduite, dacă nu le-ai trăit cu intensitatea maximă a omului îndrăgostit de viață şi provocările ei.
    Toate se transformă neverosimil în puf de păpădie, în adiere de vânt, în colb luat de vârtejul uliței secată de vlagă, dacă nu te-ai înfruptat în plină viață cu savoarea, dar şi disgrația pământului care te ține.
    Zadarnic vei continua să simulezi că-ți sunt dragi norii urgiei, că iubeşti ploile calde, pentru că aduc curcubeul, că luna e mai arătoasă când e plină, iar lanul după treier mai mult mângâie decât înțeapă, dacă nu ai admirat îndeajuns ceea ce-ți aparține-viața ta.
    Până la urmă, o discuție tet-a -tet cu Ea e indispensabilă, crucială chiar. Trebuie să-i rezervi o fereastră în calendarul din birou şi după aceea s-o inviți la o cafea vorbitoare de sincerități. Să-i povesteşti cum ai cunoscut-o cu adevărat; cum ți s-a părut atunci şi cum este acum; să-i spui că-i cea mai frumoasă şi abia după o poți întreba, de ce este nemiloasă, dură, de ce are prostul obicei de a cere imediat după ce abia a oferit? Îi vei pomeni şi despre atrocitatea unor zile de care cu greu ai scăpat atunci cãnd ea te-a pus la încercare. Important să nu uiți că toate astea au nevoie de decor, de ambalaj,  pentru că draga de ea s-ar putea pătrunde de finețea cafelei cu zaț şi îți va ghici intenția. Ai grijă deci să nu-i lezezi amorul propriu, că s-ar putea să iasă fără a plăti consumația zilei, iar tu să mai descoperi în contul tău de călător încă o colosală gaură a trădării de aproape.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziua în care n-am mai plâns

               imagine: pinterest      Era 4 dimineața, zi de sâmbătă când a urcat în microbusul ce avea s-o ducă pentru prima d...