sâmbătă, 12 noiembrie 2022

Fericirea începe azi

     
              imagine: google.md
      Viața ne pune la încercare. Ne oferă piste de zbor, lăsându-ne pe noi să alegem unde și când se va produce aterizarea propriu-zisă. E cam buclucașă uneori, alteori, din contra, e extrem e pasnică. Pusă pe pace. Cum n-ar fi, important e să îmbrățișăm cu fericire tot ce ni se dă.
      Fericirea. Nimic mai banal și nimic mai râvnit.
     E fericirea parte din întregul numit viață sau e totuși o clipă de răgaz pe care ne-o rezervă aceasta?
       Cu siguranță e momentul de respiro în care ne permitem să ne contopim cu cele naturale și umane simțiri. E scânteia clipei pe care o regăsim în tot ce ne face bine. Ea stă pitulită într-o floare, într-o boabă de cafea sau, mai nou, printre vitrinele imense ce-și scot la iveală marfa de import, mustind de ACASĂ.
      Fericirea e emoție, e gând sănătos. E toate ce seamănă bucurie. 
      Fericirea e imensă posesiune fără de care sufletul omului nu ar cunoaște adevărata înălțare. E cântecul zorilor ce-și întinde perdeaua maestuoasă peste retina capabilă de iubire. E veșnicia impregnată în fiecare ochi de lumină. E mană pentru visele născute și nenăscute. E agheazmă și credință deopotrivă.
      Această binecuvântare odată primită cu primul gângurit nu mai are dreptul să-ți scape. Nici măcar atunci când peste creștetul zilei se așterne noapte. Nici chiar atunci când roua îți scaldă geana în mărgele, nu ai dreptul să renunți la ea. Tu ești prin tradiție o mare binecuvântare și ai tot dreptul să o ții încătușată într-un colț de suflet dacă asta simți. 
     Fericire nu e o declarație searbădă și nici măcar nu e un gând pe vârf de limbă. E mult mai mult- e stare. E biserica ta și ai dreptul să-ți lași heruvinii să ți-o adăpostească, protejând-o de tot ce-i antilumesc. 
    Fericirea ta incepe azi. Aici. Acum. Nu ai dreptul să o lași să te deposedeze de materie, de întreg. Nu ai nici măcar voie să te lași alimentată de alte stări pentru a ajunge la ea. Pur și simplu trăiește. Bucură-te. Fii tu însuți. Fii fericită.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziua în care n-am mai plâns

               imagine: pinterest      Era 4 dimineața, zi de sâmbătă când a urcat în microbusul ce avea s-o ducă pentru prima d...